Eerste goederentrein uit Coevorden vertrokken naar Zweden

COEVORDEN - Kletsnatte omstandigheden vanmiddag in Coevorden bij het vertrek van de eerste goederentrein naar het Zweedse Malmö. Maar voor de betrokkenen geen reden om hun feestje te laten verstieren. De lijndienst tussen Coevorden en Malmö is een feit.
Gedeputeerde Henk Brink plaatste met een kraan de laatste container op de trein. En daarmee ontstond een colonne van zo'n 700 meter aan treinstellen. Goed voor vracht dat normaal gesproken door 35 vrachtwagens over de weg wordt vervoerd.

Minder uitstoot
De bedoeling is dat de trein drie maal per week via Bad Bentheim, Bremen, Hamburg en Kopenhagen naar Malmö rijdt. Voor Zweden is de lijn van belang om te voorkomen dat er meer vrachtwagens de weg op gaan. Zweden vindt het belangrijk dat de uitstoot van gevaarlijke gassen door vrachtwagens wordt verkleind. Dat kan met de trein.

Straks ook trein naar Oost-Europa
De lijn is een initiatief van de Bentheimer Eisenbahn. Die hoopt dat de trein straks elke dag gaat rijden met goederen die vanuit de havens van Amsterdam en Rotterdam in Coevorden op wagons worden gezet. Daarna denkt de Bentheimer Eisenbahn ook een lijndienst naar Oost-Europa te beginnen.

Meer samenwerking met Scandinavië
Morgen reist een delegatie van politici en bedrijfsleven uit de regio Coevorden met het vliegtuig naar Kopenhagen, om daarna de goederentrein in Malmö te kunnen ontvangen. Onderweg wordt met collega's gesproken over meer samenwerking.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl