Diederik Samsom: 'Philips blijft in Emmen'

EMMEN - "Bij Aldel is het gelukt om de fabriek open te houden en dat gaat ons met Philips in Emmen ook lukken." Dat zegt PvdA-leider Diederik Samsom.
Samsom is fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Hij was vandaag op werkbezoek bij de Machinefabriek in Emmen. Samsom noemde het onvoorstelbaar dat een bedrijf als Philips voor een paar centen meer winst, vertrekt naar het buitenland.

Aanspreken
Volgens Samsom heeft Philips veel te danken aan Nederland. "Ik ga Philips dan ook zeker aanspreken op haar verantwoordelijkheid als dat nodig is", zegt Samsom. Minister Kamp zei vorige week nog dat hij niets kan doen tegen de sluiting. De partij van Samson, de PvdA zit samen met de VVD van Kamp in de huidige Nederlandse regering.
Sluiten
Het bedrijf maakte eind vorig jaar bekend het bedrijf Emmen in september 2016 te sluiten en te verplaatsen naar het buitenland. 140 mensen in vaste dienst en nog eens honderd uitzendkrachten verliezen daardoor hun baan. Bernard Wientjes werd deze week aangesteld als voorzitter van de Taskforce Philips Emmen. Deze werkgroep zoekt naar alternatieven voor de sluiting van de fabriek.
Meer over de sluiting van Philips kunt u lezen in ons dossier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl