Bekeravontuur Sudosa-Desto ten einde

Sudosa is kampioen
Sudosa is kampioen
VOLLEYBAL - Het bekeravontuur van de volleybaldames van Sudosa-Desto is ten einde. De ploeg van trainer/coach Mark Afman verloor de returnwedstrijd tegen Taurus in Houten met 3-1, waardoor de 3-2 thuiszege van twee weken geleden dus teniet werd gedaan.

De dames van Taurus bereikten daardoor de final 4 in de strijd om de landelijke beker. Sudosa-Desto kan zich vanaf nu volledig richten op de competitie en de aanstaande titel in de 1e divisie.
Thuisduel
Na afloop van de thuiswedstrijd liet Afman het al een beetje doorschemeren. "We hadden eigenlijk met 3-1 moeten winnen vanavond. We hadden dé kans, maar ondanks een matchpoint lukte het helaas niet." Die ene set achtervolgde de ploeg ook woensdagavond in de provincie Utrecht.
Setstanden
De thuisploeg, koploper in de topdivisie (en dus één divisie hoger spelend dan Sudosa-Desto), won de eerste set met 25-17 na een snelle voorsprong van 11-4. De tweede set ging naar de ploeg uit Assen, die fanatiek werd aangemoedigd door zo'n 100 meegereisde supporters uit Drenthe. Het werd 19-25 nadat Sudosa-Desto al snel op 7-14 kwam. Nog één set had de Assense formatie nodig om in ieder geval een extra set af te dwingen, maar zover kwam het niet. De koploper van de 1e divisie verloor in set 3 en 4 redelijk kansloos: 25-15 en 25-16.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl