Wilde staking bij Jumbo in Beilen is voorbij

BEILEN - Werknemers van het Jumbo-distributiecentrum in Beilen zijn weer aan het werk gegaan. Vanochtend legden boze personeelsleden het werk neer, ze zijn onder meer boos over de invoering van een kloksysteem bij het bedrijf.
Omdat gesprekken met de directie niks hebben opgeleverd, besloot het personeel over te gaan tot een wilde staking. Zo'n 115 werknemers deden er aan mee.

Gesprek

De vakbonden FNV en CNV zijn in gesprek gegaan met de directie van het distributiecentrum in Beilen. Het personeel besloot daarom rond half elf vanmorgen de staking te beëindigen.

Uitkomst gesprek

De bonden en Jumbo praten op 6 februari verder over de perikelen. Volgens de vakbond spelen de problemen rond het kloksysteem niet alleen in Beilen, maar ook bij de andere distributiecentra in het land.

Kloksysteem

Onder het personeelsleden werden pamfletten uitgedeeld. Daarin staat uitgelegd dat de actievoerders het niet eens zijn met het kloksysteem. Als de werknemers langere pauzes nemen, wordt die tijd van hun gewerkte uren afgetrokken. Het steekt de actievoerders vooral dat zij bij kortere pauzes hier niks voor terugkrijgen.

Reactie Jumbo

Jumbo laat in schriftelijke reactie weten dat het bedrijf volgende week inloopspreekuren organiseert op de distributiecentra. Volgens de supermarktketen is het nieuwe tijdsregistratiesysteem sinds een aantal weken ingevoerd. "We kunnen ons voorstellen dat collega’s vragen hebben over de nieuwe werkwijze," aldus Jumbo.

Medewerkers van het Jumbo Logistiekcentrum in Beilen zijn een wilde staking begonnen. pic.twitter.com/hDwFMW7l37

— Jeroen Kelderman (@JeroenKelderman) January 29, 2015

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl