Leden Taskforce Philips maken agenda's vrij om fabriek in Emmen te redden

EMMEN - Het eerste gesprek tussen de leden van de Taskforce Philips Emmen is achter de rug. "We hebben vooral kennisgemaakt", laat voorzitter Bernard Wientjes weten. "Ook ga ik zo snel mogelijk naar het bedrijf in Emmen. Als je over mensen praat, moet je ook met ze praten."
De oud-voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft samen met z'n collega's een lastige taak. Philips wil de locatie in Emmen sluiten en verhuizen naar het buitenland. De werkgroep zoekt naar alternatieven voor de sluiting.

Is sluiting terecht?
De Taskforce onderzoekt niet alleen de alternatieven, ook wordt gekeken of Philips terecht stelt dat de fabriek in Emmen te duur is en daarom gesloten moet worden.

De Taskforce wil binnen drie maanden de zaken op een rij hebben. Om een goed beeld te krijgen wordt informatie verzameld van Philips, het ministerie van Economische Zaken en andere bronnen. "Alle leden van de Taskforce maken hun agenda's vrij om snel te kunnen werken," aldus Wientjes.

Samsom: "Philips blijft in Emmen"
PvdA-leider Diederik Samsom vertelde vanmorgen op Radio Drenthe dat hij het onvoorstelbaar vindt dat een winstgevend bedrijf vertrekt. "Het is ons gelukt om Aldel in Groningen open te houden, dat gaat ons met Philips ook lukken."

Wientjes kan de steun van de landelijke politiek goed gebruiken, maar hij realiseert zich ook dat het verkiezingstijd is.

Sluiting van de fabriek
De Philipsfabriek in Emmen sluit in 2016 de deuren. Daardoor komen 240 mensen op straat te staan of worden mogelijk ondergebracht bij andere locaties van Philips.

Meer over de sluiting van de fabriek kunt u lezen in ons dossier Philips.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl