'Twee kamers in een B&B is te weinig'

GROLLOO - Vier kamers heeft de Bed and Breakfast van Roelof Hagting in Grolloo. Dat zijn volgens de nieuwe regels van de gemeente Aa en Hunze twee te veel.
De strengere eisen van de gemeente moeten er voor zorgen dat hotels niet worden weg geconcurreerd. Hotels moeten aan veel meer eisen voldoen, bijvoorbeeld voor brandveiligheid en het veilig serveren van eten en drinken. "Ik snap wel dat ze zo een beetje concurrentie hebben, maar hotels trekken toch een ander publiek", denkt Hagting.

Twee kamers
In de nieuwe regels mogen Bed and Breakfasts nog maar twee kamers hebben, met in totaal maximaal vier bedden. "Ik heb er mijn twijfels over. Als je een gebouw of een huis hebt, waar voldoende mogelijkheden zijn om meer te doen, dan moet het ook kunnen", aldus Hagting.

Slapen en ontbijt
Bed and Breakfasts mogen ook geen warme maaltijden meer serveren. Daar is Hagting het wel mee eens: "Het moet wel een Bed and Breakfast blijven. Slapen en ontbijt, en daar moet het eigenlijk wel bij blijven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl