Giftige chroomverf nog in 2008 onveilig gebruikt bij Defensie

Archieffoto NAVO-depot in Coevorden
Archieffoto NAVO-depot in Coevorden
COEVORDEN - Defensie werkte nog tot en met 2008 op een onveilige manier met de kankerverwekkende chroom-6-verf. Dat blijkt uit een brief van de Arbeidsinspectie uit december 2008 die de NOS in handen heeft gekregen.
In november werd bekend dat acht oud-medewerkers van het NAVO-depot in Coevorden ziek zijn geworden als gevolg van het werken met chroomhoudende verf. In december hadden al 1250 (oud-)Defensiemedewerkers uit heel Nederland zich gemeld.

Maatregelen
Tot nu toe wekte minister Hennis van Defensie de indruk dat sinds 2001 stevige maatregelen zijn genomen om de gezondheid van het personeel in werkplaatsen te beschermen, schrijft de NOS.

Schokkend
Vakbond VBM noemt het nieuws schokkend, meldt de NOS. De bond wil de garantie dat nu wel overal veilig wordt gewerkt. Op recente voorlichtingsbijeenkomsten vertelde personeel dat dit nog steeds niet het geval is.

Niet reageren
Minister Hennis heeft aangegeven niet te willen reageren op het bericht. Ze wil eerst de uitkomsten van de onderzoeken afwachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl