Jan Dekker: De overstap naar PDC is zwaar

DARTS - De overstap van de BDO naar de PDC heeft darter Jan Dekker uit Emmen tot nu toe nog niet de gewenste resultaten opgeleverd. De Drent wist twee weken geleden geen ProTour-kaart te bemachtigen en afgelopen weekend plaatste hij zich ook niet voor de European Tour bij de nieuwe bond. "Het is zwaar", zegt Dekker.

"Binnen vijftien pijlen moet je uit"
Het grote verschil tussen de BDO en de PDC is simpelweg het niveauverschil merkt Dekker. "Met alle respect voor de BDO, maar daar kwam je nog wel eens iemand tegen die zo de kroeg uitrolde. Dat is bij de PDC heel anders. Je speelt tegen topspelers, profs of semi-profs. Tegen zo iemand kan je je geen enkele misser permitteren. Binnen vijftien pijlen moet je gewoon finishen."

Reserve
Omdat Dekker zijn ProTour-kaart misliep en dus niet bij de beste 128 darters zit, is hij voor de grote toernooien niet rechtstreeks geplaatst. "Maar ik ben niet in paniek nu. Ik zit wel bij de beste 16 reserves die de plaats mogen innemen van darters die toernooien moeten afzeggen, bijvoorbeeld vanwege de financiën. Daarnaast zal ik ervoor moeten zorgen dat ik via kwalificatiewedstrijden de hoofdtoernooien bereik en zo voldoende presteer om in december bij het belangrijkste evenement aanwezig te zijn. Het WK is dit jaar mijn hoofddoel."

Dutch Open in Assen
Dekker zal niet actief zijn tijdens het hoofdtoernooi van de Dutch Open in Assen komend weekend. "Nee, nu ik de overstap heb gemaakt vind ik dat ik het moreel gezien niet kan maken om punten weg te kapen voor de neuzen van vaste BDO-spelers. Dat vind ik niet chique, ook al begrijp ik dat het sponsortechnisch best interessant kan zijn. Maar ik doe vrijdag wel mee in het koppeltoernooi en zal zondag een rol spelen tijdens de live-uitzending op TV Drenthe. Of ik wel tijd heb voor handtekeningen? ... Daar maak ik tijd voor."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl