Middenstand Emmen blijft tegen betaald parkeren

Middenstand Emmen blijft tegen betaald parkeren (archieffoto)
Middenstand Emmen blijft tegen betaald parkeren (archieffoto)
EMMEN - Uitbreiding van het aantal betaalde parkeerplaatsen in Emmen is op zijn vroegst  in 2016 bespreekbaar, als de bouwwerkzaamheden in het centrum voorbij zijn. Dit schrijft ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad aan de gemeente.
Bovendien moet de ook de mogelijkheid van betaald parkeren in de dorpen en wijken van Emmen onderzocht worden, zegt de vereniging.

Gat in de begroting
De gemeente wil het aantal parkeerplaatsen net buiten het centrum uitbreiden. Dit is nodig om een gat in de parkeerbegroting op te vullen. Eind vorig jaar werden de plannen onder druk van de Emmer middenstand al tijdelijk opgeschort.

Bouwwerkzaamheden
De ondernemers verliezen naar eigen zeggen al klanten door de bouwwerkzaamheden. De angst is dat nog meer klanten wegblijven als op meer plekken voor een parkeerplaats betaald moet worden. De directie van het Hampshire Hotel verzet zich ook tegen de invoering van betaald parkeren op het parkeerterrein aan de Kerkhoflaan.

Na overleg met de wethouder, eerder deze maand, laat de middenstand dus weten nog steeds fel tegen uitbreiding te zijn. In maart spreekt de Emmer politiek over deze plannen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl