Fraudeonderzoek bij jeugdcircus Carantelli in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Bij het Klazienaveense jeugdcircus Carantelli zou voor ruim 5000 euro zijn gefraudeerd.
De afgelopen twee jaar zou de toenmalige penningmeester en voorzitter structureel sponsorgeld en contributiebijdragen voor privédoeleinden hebben gebruikt. Het jeugdcircus zou door de fraude vrijwel bankroet zijn.

Aangifte
De beschuldiging komt van Johan de Jonge. Hij was tot eind vorig jaar bestuurslid en directeur van het circus. Hij heeft toen aangifte gedaan tegen het verantwoordelijke bestuurslid. Volgens hem zijn duizenden euro's opgegaan aan reisjes, etentjes en andere privé-uitgaven. De Jonge zegt zijn uitspraken aan de hand van bankafschriften te kunnen staven.

Onderzoek
De politie bevestigt dat er namens het kindercircus aangifte is gedaan. Volgens een woordvoerder zijn er inmiddels diverse mensen in deze kwestie gehoord. Hoe lang het fraudeonderzoek nog duurt is niet duidelijk.

Onzin
Een bestuurswoordvoerder van jeugdcircus Carantelli doet de beschuldigingen af als onzin en maakt zich dan ook geen zorgen. Er heeft volgens hem zelfs nog nooit 5000 euro op de circusbankrekening gestaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl