Gemeente Assen geeft opnieuw geld aan De Nieuwe Kolk

Een benefietvoorstelling zondagavond in De Nieuwe Kolk in Assen van de film Ventoux
Een benefietvoorstelling zondagavond in De Nieuwe Kolk in Assen van de film Ventoux
ASSEN - De gemeenteraad van Assen stelt weer 50.000 euro extra beschikbaar voor De Nieuwe Kolk in Assen.
De exploitatie van het cultuurpaleis blijft een probleem, en daarover zijn ook grote zorgen bij de politiek. Stichting De Nieuwe Kolk krijgt al jaarlijks 4,2 miljoen euro van de gemeente. Volgens de SP gaat dit geld voor 95 procent op aan de exploitatiekosten van het nieuwe, grote pand, dat 81 miljoen euro kostte.

Tijd voor resultaten
Volgens de ChristenUnie moeten er nu eindelijk eens resultaten komen. "Het is de hoogste tijd voor meer ondernemerschap en bevlogenheid. Waarom geen internationale congressen, of in elk geval zorgen voor landelijke aandacht. Er is meer resultaat nodig", aldus fractievoorzitter Bert Wienen.
Uit met de pret
Ook de PvdA wil meer ondernemingsdrang in het cultuurgebouw. De nieuwe samenwerking die het Centrum voor Beeldende Kunst in De Nieuwe Kolk nu aangaat met het Drents Museum, noemt de PvdA veelbelovend. "Maar de vrijblijvendheid is nu wel voorbij. Er moet meer en het moet anders!", aldus Martin Sagel van de PvdA.

Hebben we het in de hand?
Volgens wethouder Maurice Hoogeveen is het een buitengewone ingewikkelde exploitatie: het hele gebouw van De Nieuwe Kolk met theater, bioscoop, centrum beeldende kunst en bibliotheek. Maar hij hoopt dat de kosten nu definitief goed in beeld zijn. "Maar of we het in de hand hebben, daar kan ik geen garanties voor geven."

Meer samenwerken
Verder wordt er door de partijen intensiever samengewerkt, ook met allerlei activiteiten, en daarbij verwacht Hoogeveen ook veel van de nieuwe samenwerking die is gezocht met het Drents Museum. "Maar ze moeten zelf zorgen voor een goede inhoudelijke samenwerking, en als gemeente moeten we dat niet van bovenaf opleggen. Aan die samenwerking wordt nu hard gewerkt, en wat de beste manier is, en hoever ze daarin gaan, moeten ze zelf bepalen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl