Drenthe bedekt onder pak sneeuw: verkeersoverlast

ASSEN - In Drenthe is veel sneeuw gevallen. Vannacht trok er een front precies over onze provincie.
De sneeuw blijft goed liggen, omdat de temperatuur rond het vriespunt ligt. Tijdens de ochtendspits kan de sneeuw voor problemen zorgen.

Wegen

De Drentse wegen zijn plaatselijk glad. De snelwegen zijn redelijk schoon. Maar op de A28 is het op sommige plekken niet mogelijk harder de rijden dan 50 km/u. Op de de afritten en binnenwegen ligt nog veel sneeuw en zijn daardoor glad.

Rijkswaterstaat meldt dat de meeste Drentse wegen schoon zijn. Er zijn nog wel problemen op onder meer de N33. Een woordvoerder adviseert automobilisten voorzichtig te rijden.

Trein

Op dit moment meldt de NS nog geen grote vertragingen op het spoor. Vannacht kwam de laatste trein uit Zwolle door de sneeuw met een flinke vertraging aan in Assen. Voorzichtig rolde de trein het station binnen. Naarmate de trein dichterbij Groningen kwam, lag er steeds minder sneeuw.

Meer sneeuw?

Volgens weerman Klaas Karssen ligt op sommige plaatsen in Drenthe een pak sneeuw van negen centimeter. Hij denkt dat het overdag droog blijft en een deel van de sneeuw smelt. Vanavond en vannacht is er wel weer kans op sneeuw of regen.

@RTVDrenthe A28 bij thv Kloosterveen erg glad met aangereden sneeuwresten. Max 50 km/h
— Chris Steenbergen (@OneRoller)

Ook in Zeijerveen is alles wit... @assenfan @hetweerinassen pic.twitter.com/iHEi4Xeg2O
— jeroen koops ? (@jeroenassen)

Plaatselijk veel sneeuw en langzaam rijden op A28. Ook afritten en binnenwegen zijn glad. Rijd voorzichtig! #sneeuw #rtvdrenthe
— Hilde Boelema (@hildeboelema)

Ik hoor niets over #sneeuw in het noorden. Moet je kijken hoeveel. Wel 10 cm !! #emmen #MM #Drenthe pic.twitter.com/Q7XPnwJJKH

— Cor de Jong (@C0RdeJ0NG) January 30, 2015

A28 bij Assen vannacht heftig om zo te rijden met de truck @RTVDrenthe pic.twitter.com/X3CKrFLPbT

— Marco (@mhcmaas1971) January 30, 2015

#Sneeuw @Gemeente_Assen @a28snelweg #assen #drenthe #a28 tot Hoogeveen slecht, daarna goed pic.twitter.com/pWGwpTAn3I

— Jimmy Meijer (@Jimmy_Meijer) January 30, 2015

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl