Pauperparadijs: alleen in 2016 opgevoerd

VEENHUIZEN - Als alle vergunningen rondkomen wordt theaterstuk Het Pauperparadijs alleen in de zomer van 2016 opgevoerd. In acht weken tijd worden er dan veertig voorstellingen gegeven.

Eerder wilde de gemeente Noordenveld toestemming geven voor de jaren 2016 tot en met 2019. Omwonenden van het gevangenismuseum maakten hier bezwaar tegen.
De binnenplaats van het gevangenismuseum in Veenhuizen is het decor van de voorstelling.

Plot

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Suzanna Jansen waar zij een beeld geeft van de pauperkoloniën in Drenthe. Armen uit het hele land werden hier naar toe gebracht om van hen beschaafde mensen te maken. Een experiment dat totaal mislukte.

Geen teleurstelling

Eerst zou het stuk dit jaar worden opgevoerd, maar de gemeente Noordenveld kreeg de vergunningen niet op tijd rond. Producent van het stuk is Gerard Tonen uit Lhee. Hij is niet teleurgesteld dat de voorstellingen nu beperkt zijn tot één seizoen: "We hadden er ook al een zwaar hoofd in of we de financiering voor de jaren na 2016 wel rond zouden krijgen."

Bezwaar

De omwonenden van het gevangenismuseum in Veenhuizen maakten eerder al bezwaar tegen de vergunning die de gemeente wilde verlenen. "Door deze handreiking hopen we dat de bezwaren uit zullen blijven. Want als ze weer bezwaar maken zullen we alles moeten afblazen," aldus Tonen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl