Drentse dekhengst speelt belangrijke rol in film Michiel de Ruyter

MANTINGE - Parmantig en statig staan de paarden op stal in Mantinge. Het zijn niet zomaar paarden, maar heuse filmsterren. Een drietal paarden van Joop Nijmeijer heeft meegespeeld in de nieuwe Nederlandse productie Michiel de Ruyter.

De rollen
Joop Nijmeijers pronkstuk, zijn zwarte Arabo-Friese dekhengst, was het paard van Michiel de Ruyter (acteur Frank Lammers) in de film. Twee van zijn andere paarden hebben ook verschillende rollen gespeeld. En het bleef niet alleen bij de paarden, ook Joop Nijmeijer zelf en twee bekenden van hem zijn te zien in de film. Zij figureerden als menners en ruiters van de paarden.
Van Zeeland naar Mantinge
Een groot deel van de film is opgenomen in Zeeland. De dekhengst werd als acteur ontdekt, toen hij op stal stond in die provincie. De staleigenaar kent het bedrijf dat de film produceerde. De stalhouder heeft Joop Nijmeijer gevraagd of hij en zijn paarden een rol wilden spelen in de film. En dat zag Nijmeijer wel zitten.
Première
Vanavond om 18.30 uur gaat voor de groep uit Mantinge de film in première in de JT Bioscoop in Hoogeveen. Het gezelschap heeft daar een zaal afgehuurd om de paarden in alle rust op het witte doek te kunnen zien schitteren. Gisteren draaide de film voor het eerst in de Nederlandse bioscopen.
Nieuwe filmrol
De filmcarrière van Joop Nijmeijer krijgt een vervolg . Hij is samen met zijn paarden gevraagd voor een nieuwe Nederlandse historische productie. De film wordt opgenomen in 2016 en zal net als de film Michiel de Ruyter worden geregisseerd door Roel Reine.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl