FC Emmen houdt VVV op 7 punten

VOETBAL - FC Emmen heeft het eerste thuisduel van 2015 met 1-1 gelijkgespeeld tegen VVV. Beide treffers vielen in de eerste helft. Alexander Bannink bracht de thuisploeg na 7 minuten aan de leiding en na een half uur scoorde Melvin Platje de gelijkmaker.
Door het gelijke spel blijft FC Emmen vijfde in de Jupiler League met 40 punten uit 22 duels. Het gat met VVV, dat 7e staat, blijft 7 punten. In de strijd om de derde periodetitel is Emmen na vier van de negen wedstrijden gedeeld koploper. Net als VVV, FC Volendam, Sparta en Fortuna Sittard heeft FC Emmen 8 punten uit 4 duels. Kanttekening daarbij is wel dat later dit weekend FC Oss en NEC dit weekend die leidende positie nog kunnen overnemen. Deze twee ploegen komen namelijk nog in actie.

Sterke start
FC Emmen, zonder de geschorste Tim Siekman en de geblesseerden Sander Rozema en Boy Deul, kwam fel en aanvallend uit de startblokken. Dit resulteerde in een vroege 1-0. Roland Bergkamp bracht Leandro Resida in stelling, die de bal panklaar legde voor Alexander Bannink. Zijn schot was VVV-doelman Mäenpää te machtig. Na twintig minuten veranderde het spelbeeld. FC Emmen verloor de grip op de gasten, die steeds dreigender werden. "We gaven steeds meer ruimte weg en ook in het dubbelen, waar we normaal gesproken zo goed in zijn, gaven we niet thuis", aldus Marcel Seip. "Bovendien kregen we steeds meer vrije ballen tegen." Uit één van die vrije ballen scoorde Melvin Platje de gelijkmaker voor de club uit Venlo. Daarvoor kreeg Aziz Khalouta ook al een enorme kans om VVV naar 1-1 te schieten. Tot de rust hield FC Emmen het doel schoon, al doken de Limburgers nog wel twee keer gevaarlijk op voor doelman Marko Meerits.

Bovenliggende partij
In de tweede helft herpakte FC Emmen zich prima. De mannen van Gall waren vanaf minuut 46 de bovenliggende partij en er kwamen kansen op de 2-1. Niek Vossebelt kopte net naast uit een voorzet van Said Bakkati, Bergkamp kwam tien centimeter te kort om de pass van Resida binnen te knikken en een prachtige vrije bal van Frank Olijve werd stijlvol gepareerd door Mäenpää. "En we hadden met een beetje meer gogme een penalty kunnen krijgen in de situatie met Laghmouchi. Hij werd hoorbaar geraakt, maar wilde koste wat kost op de been blijven", aldus Gall. "Desalniettemin kan ik toch wel leven met deze puntendeling, want in het laatst hadden we ook nog kunnen verliezen toen VVV twee keer volledig vrij voor Meerits kwam."

Blessure topscorer Cas Peters

Cas Peters viel een half uur voor tijd uit met een hamstringblessure. Wat de ernst van de kwetsuur is, is nog onduidelijk. De topscorer van de Jupiler League kon dat niet voor de camera's vertellen. De aanvaller zat een kwartier na afloop van het duel namelijk al thuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl