Sinkgraven ligt op droomschema: per direct naar Ajax

Daley Sinkgraven in het shirt van zijn inmiddels oude club SC Heerenveen
Daley Sinkgraven in het shirt van zijn inmiddels oude club SC Heerenveen
VOETBAL - Daley Sinkgraven verhuist per direct van SC Heerenveen naar Ajax. De 19-jarige middenvelder uit Meppel tekende een contract van vijf en een half jaar bij de Amsterdamse landskampioen. De transfersom zou ongeveer 6,5 miljoen euro bedragen.

Droom

Sinkgraven liet vorig jaar al weten graag voor Ajax te willen spelen, al noemde hij in het interview met TV Drenthe Sport FC Barcelona als droomclub. "Maar", zo gaf de Meppeler aan, "De stap van Heerenveen naar Barcelona die zal ik wel niet maken. Wat een mooie tussenstap is? Daar kan ik me nu beter niet over uitlaten. Ajax? Ja, haha... Dan zit je wel goed ja."

Jeugdopleiding

De negentienjarige middenvelder speelt voor het tweede seizoen in de hoofdmacht bij Heerenveen en doorliep de vanaf de D-pupillen de jeugdopleiding in Friesland.

Laatste wedstrijd voor SC Heerenveen

Sinkgraven speelde vanavond zijn laatste wedstrijd in het shirt van Heerenveen bij FC Dordrecht.

"Hartstikke blij"

"Ik ben er hartstikke blij mee", vertelde Sinkgraven na afloop van die wedstrijd. "Ik wist dat het speelde, maar niet dat alles afgerond is. Ik heb deze week een goed gesprek gehad met Frank de Boer. Ik hoop dat ik de goede keuze heb gemaakt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl