Bayern München ziet de ware Bas Dost

Bas Dost
Bas Dost
VOETBAL - Dankzij Bas Dost is de spanning weer een beetje terug in de Bundesliga. De aanvaller van VfL Wolfsburg was vrijdagavond grotendeels verantwoordelijk voor de verpletterende zege op Bayern München: 4-1. De oud-Coevordenaar en ex-spits van FC Emmen scoorde voor rust twee keer.

Een goal om in te lijsten

Dost scoorde in de derde en in de 45e minuut voor Wolfsburg. Vooral de tweede goal van de 25-jarige aanvaller was er eentje om in te lijsten. De oud-topscorer van de eredivisie schoot de bal vanaf de zestienmeterlijn n de kruising.

Zeldzaamheid

De laatste keer dat een speler tegen de Zuid-Duitsers twee keer scoorde voor de pauze was bijna zeven jaar geleden, op 15 maart 2008. Branko Jelic deed dat destijds namens Energie Cottbus. Dost verdubbelde tijdens de 4-1 zege op Bayern München in één klap zijn productie van voor de winterstop. In zeven competitieduels heeft de voormalig spits van SC Heerenveen, Heracles Almelo en FC Emmen dit seizoen nu vier keer gescoord.

Strijd om het kampioenschap

Vfl Wolfsburg is de koploper van de Bundesliga door de zege tot op acht punten genaderd. Bayern München staat op 45 punten na de eerste nederlaag van het seizoen en Wolfsburg volgt met 38 punten. Beide clubs hebben 18 duels gespeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl