Verdacht fietsduo in Hoogeveen: één aanhouding

Politie neemt bedreigingen serieus
Politie neemt bedreigingen serieus
HOOGEVEEN - Een 36-jarige man uit Hoogeveen is aangehouden, omdat hij verdacht wordt van heling.
Verdwenen via fietspad
Surveillerende agenten zagen twee mannen fietsen op de Wilheminastraat in Hoogeveen. Eén fiets was voorzien van een fietskar waar iets in lag wat erg uitstak. Daarom hebben de agenten hun auto gekeerd en zijn achter de fietsers aan gereden om hem te controleren. De mannen gingen hierop harder fietsen en verdween via een fietspad de wijk in.

Val met fiets
Op de Prinses Marijkestraat zagen de agenten het tweetal weer, ze probeerden weg te komen via een brandgang waarna één van hen met de fiets viel. Vervolgens gingen ze er lopend vandoor.

1 aangehouden, 1 gevlucht
De 36-jarige Hoogevener kon worden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. In de fietskar troffen de agenten een grondkabel aan die waarschijnlijk gestolen is. Op het politiebureau bleek dat de fiets van de tweede verdachte als gestolen te boek staat. Beide fietsen, de kar en de grondkabel zijn in beslag genomen. De verdachte zit vast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl