Sander Kingma elfde in Alternatieve Elfstedentocht

MARATHONSCHAATSEN - Sander Kingma uit Assen is op de Oostenrijkse Weissensee elfde geworden tijdens de Alternatieve Elfstedentocht.
Daar kon de Drent niet tevreden over zijn. Hij maakte deel uit van een kopgroep die na vijftig van de tweehonderd kilometer ontstond. Tien kilometer voor het einde ging hij onderuit door een scheur in het ijs en was zijn kans op een ereplaats verkeken.

Erwin Mesu won. Hij reed in de slotfase met succes weg uit de kopgroep en kwam als eerste over de finish. Bob de Vries eindigde als tweede. Bart Mol werd derde. Frank Vreugdenhil uit Eldersloo werd dertiende.

Bij de vrouwen ging de zege naar Yvonne Spigt. Zij gaf Iris van der Stelt (tweede) en Sharon Hendriks (derde) het nakijken in de sprint van een kopgroep van vier schaatssters. Birgit Witte was de ongelukkig van hen die zonder eremetaal achterbleef. Elma de Vries uit Meppel werd elfde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl