E&O klaart klus tegen Hellas: lijfsbehoud en play-offs een feit

HANDBAL - De heren van E&O hadden maar één opdracht in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie: winnen van Hellas uit Den Haag. Dan zou het eredivisieschap veilig gesteld zijn.

De Emmenaren deden wat er van hen verwacht werd. Het werd 34-19 voor de mannen van trainer/coach Edwin Kippers. "We zijn blij dat we volgend seizoen weer in de eredivisie spelen. Dat is voor iedereen top. Zeker als je kijkt waar we vorig jaar stonden en wat we dit seizoen hebben meegemaakt", aldus hoekspeler Peter Lambert.
Jan Josef
Wie anders dan Jan Josef nam E&O bij de hand in de beginfase. Met 6 treffers had hij een zeer groot aandeel in de 8-2 voorsprong die de Emmenaren namen binnen 14 minuten. Nadat de Tsjech mandekking kreeg had de thuisploeg het even lastig, maar Martijn Fuhler pakte de rol van schutter prima op. In de slotfase van de eerste helft scoorde Fuhler drie keer. Daarmee zorgde de Drent voor de ruststand van 17-10.
Frivool
In de tweede helft kwam Hellas nog terug tot 19-13, maar daarna was het gedaan met de dadendrang van de hekkensluiter in de eredivisie. Dankzij fraaie treffers van Fuhler en Peter Lambert liep E&O naar 25-14. "Dat was prima, maar daarna vergaten we om Hellas af te schieten. Dat had vanavond gekund en ook gemoeten, ondanks dat ik spelers die normaliter niet zoveel speelminuten krijgen de kans gunde. Overigens wisselde ik bewust veel spelers, omdat de prestatie van dit team ook een echte teamprestatie is geweest."

'Uitduels moeten beter'
Ondanks dat Kippers blij is dat hij als 3e ploeg de kampioenspoule haalt, blijft de prestatie achter bij zijn verwachting. "Ik had gedacht dat we tweede konden worden, maar met name in uitduels hebben we teveel punten laten liggen. Daarin zullen we ons moeten verbeteren. Maar we strijden nog op twee fronten mee. In de beker en in de kampioenspoule. Dat is heel mooi."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl