'Wegnemen van angstgevoelens is moeilijk'

ORANJE - Het wegnemen van angstgevoelens is volgens Jade Zorggroep moeilijk. De zorggroep reageert hiermee op de uitlatingen van een ex-werkneemster en een anoniem personeelslid.

Zij meldden bij de onderwijsinspectie dat er binnen de zorggroep sprake zou zijn van een angstcultuur, een hoge werkdruk en dat de kwaliteit van onderwijs onder de maat zou zijn.

Persoonlijk

"Angstcultuur is iets heel persoonlijks. Het is maar net hoe iemand het ervaart. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn waar ik een gesprek mee heb gehad en waarbij we het niet met elkaar eens waren. Onzekerheid kan een rol spelen: wat brengt de toekomst me, ik heb een tijdelijk contract. Zoveel factoren kunnen een rol spelen bij het gevoel van onzekerheid en angst hebben", zegt Frans Klaassen van de Jade Zorggroep.

Volgens Klaassen is angst een moeilijk item om bespreekbaar te maken. "Als iemand echt een angst heeft, gaat die dat niet tegen mij zeggen."

Tevreden

In Oranje verzorgt de Christelijke Onderwijsgroep Drenthe (COG) samen met Jade Zorggroep het onderwijs. Het COG is tevreden over de samenwerking met Jade en wijst er op dat lesgeven aan asielzoekers een aparte tak van sport is.

Schoolplan

"Normaal heb je een schoolplan en weet je door de CITO wat het heeft opgeleverd aan het einde van het jaar. Hier zitten kinderen veel korter, dus voordat je weet wat het heeft opgeleverd zijn ze alweer weg", aldus Ger de Vos van COG Drenthe.

Werkdruk hoog

Volgens docente Jacolien Huisman van groep 4/5 is het leuk om les te geven aan de asielzoekerskinderen. Wel is de werkdruk hoog. "Maar niet te hoog."

De anonieme werknemer meldt dat er inmiddels gesprekken gaande zijn tussen leiding en personeel om de situatie te verbeteren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl