Opnieuw drie punten voor topklasser WKE

VOETBAL - Topklasser WKE heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. Op eigen veld werd OJC Rosmalen, na een 1-0 ruststand, met 3-0 verslagen. Daardoor houden de Emmenaren aansluiting met de topploegen in de Topklasse.

Gelijkopgaande eerste helft

De eerste kans in de wedstrijd was voor de gasten, maar de inzet van Ilias Zaimi werd keurig gepakt door invaller keeper Ramon Nijland. In de tegenaanval was Angelo Zimmerman dicht bij een treffer. Na een één-tweetje met Orlando Smeekes schoot de middenvelder van dichtbij echter naast. Beide ploegen zochten de aanval en dat leverde na een kwartier de tweede kans op voor OJC Rosmalen. Uit een vrije trap van Randy van Heijnsbergen kwam Galid Cherrou bij de tweede paal millimeters te kort om de bal binnen te schieten. WKE moest het in die fase hebben van counters via Orlando Smeekes. Een inzet van de snelle vleugelspeler werd echter op de doellijn gered door een verdediger van de gasten. Nadat keeper Ramon Nijland een inzet van Rosmalen-aanvaller Cherrou uit de bovenhoek had geplukt, kwam WKE in de tegenaanval op voorsprong. Orlando Smeekes gaf twee tegenstanders het nakijken en schoot beheerst binnen (1-0). Maar ondanks die voorsprong bleven de Brabanders gevaarlijk. Het was opnieuw Cherrou die dicht bij een doelpunt was. Geheel vrij voor keeper Nijland schoot de aanvaller van Rosmalen tegen de paal en ontsnapte WKE.

Saaie tweede helft

Na de rust viel er aanvankelijk weinig te genieten en moest het publiek wachten tot een kwartier voor het einde, voordat er weer een moment van opleving was. Na een goed lopende aanval over meerdere schijven (de eerste goede actie na rust) gaf aanvaller Yumé Ramos de keeper van Rosmalen met een afstandschot het nakijken (2-0). Zes minuten later gooide invaller Jan Hooiveld de wedstrijd definitief op slot. Hij besloot zijn solo met een lage schuiver (3-0). In de slotfase had middenvelder Kay Velda de voorsprong nog kunnen vergroten, maar zijn slappe inzet was geen probleem voor de keeper van OJC Rosmalen.

Bij WKE maakte keeper Ramon Nijland zijn debuut in de hoofdmacht. Hij verving de zieke Diederick Bangma en deed dat op uitstekende wijze.

Door de overwinning staat WKE op de vijfde plaats in de Topklasse met 30 punten uit 18 wedstrijden.