Verwarde man steekt woning in brand en springt uit raam, bewoners complex geëvacueerd (Update: 12.45 uur)

RODEN - Een 34-jarige verwarde man uit Roden heeft vanochtend zijn woning op de derde etage van een appartementencomplex aan De Doom in Roden in brand gestoken. Vervolgens sprong hij uit het raam.
De man dreigde in eerste instantie tegenover buren zijn woning in de brand te steken. Daarop belden zij 112.

'Huis vol benzine'
Politieagenten probeerden vervolgens de man uit huis te krijgen, maar hij opende de deur niet. In plaats daarvan stak hij zijn appartement in brand en ontvluchtte het door uit het raam te springen. Betrokkenen zeggen dat de man zijn huis vol met benzine had gegooid.

Ongedeerd

Ondanks de sprong vanaf de derde etage bleef de man ongedeerd. Politieagenten hebben hebben gearresteerd en meegenomen naar het bureau.

Brand onder controle

Door de grote brand ging de woning van de man en een woning er naast in vlammen op. Ook zes andere appartementen in het complex liepen hierdoor forse rook- en waterschade op. De brand is geblust.

Video met foto's van de brand


Buren opgevangen in sporthal

Twintig bewoners van het appartementencomplex worden opgevangen in sporthal De Hullen. Drie woningen in het appartementencomplex zijn compleet verwoest. Drie andere woningen zijn zeer zwaar beschadigd.

Buren zijn boos

Bewoners van het appartementencomplex zijn kwaad. Zij hebben in het verleden meerdere keren contact gehad met de politie over hun verwarde buurman. De man zou regelmatig voor overlast zorgen. Bovendien zou hij zomers met een brandende vuurkorf op zijn balkon zitten. Volgens buurtbewoners hoort de verdachte stemmen in zijn hoofd.

'Waren we er maar eerder bij geweest'

Burgemeester Hans van der Laan van de gemeente Noordenveld kende de verwarde man uit overleggen. "Hij was bij ons bekend. We hebben enkele keren over hem gesproken. Maar er bestond bij ons nooit het idee dat zoiets zou kunnen gebeuren. Achteraf denk je, waren we er maar eerder bij geweest."

De burgemeester geeft aan de door de brand getroffen bewoners van het complex te willen helpen. "Indien nodig staan wij als gemeente voor hen klaar."

— Ellen Grondijs (@Ellen_grondijs)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl