Mies van Hout mag prentenboek voor de Kinderboekenweek maken

Voor haar prentenboek Vrolijk ontving Mies van Hout in 2012 de Kinderboekwinkelprijs
Voor haar prentenboek Vrolijk ontving Mies van Hout in 2012 de Kinderboekwinkelprijs
ZEEGSE - Mies van Hout uit Zeegse maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek 2015.
Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt jaarlijks speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt op uitnodiging van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek .

Vereerd

"Ik ben zeer vereerd", reageert Van Hout. "Natuurlijk hoop je hierop, maar ik had het nooit verwacht. Dit heeft in ieder geval aanzien."

'Ik had nog een idee liggen'

De illustrator gaat zich niet specifiek houden aan het thema Raar, maar waar! van de Kinderboekenweek. "Ik ga het prentenboek en de tekst zelf maken. Toen ik in december hiervoor werd gevraagd had ik nog een idee liggen. Gelukkig hoef ik me niet aan het thema te houden, want anders wordt het geforceerd."

Al 25 jaar succesvol

Van Hout is al ruim 25 jaar succesvol illustrator. Voor Bang Mannetje, met tekst van Mathilde Stein, ontving ze in 2006 de Kinderboekwinkelprijs. Voor haar eigen prentenboek Vrolijk ontving ze in 2012 dezelfde Kinderboekwinkelprijs en Vriendjes werd in 2013 bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury.

61e Kinderboekenweek

De 61e Kinderboekenweek vindt plaats van 7 tot en met 18 oktober. Het thema is Raar, maar waar! Hierin staan natuur, wetenschap en techniek centraal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl