Koningspaar komt naar de Veenkoloniën

EMMEN - De Veenkoloniën in Drenthe en Groningen krijgen hoog bezoek op 17 februari.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima komen naar onze provincie. De sociale en economische ontwikkelingen in de Veenkoloniën staan daarbij centraal.

Het bezoek begint in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Daarna ontmoeten de Koning en Koningin medewerkers van aardappelzetmeelconcern Avebe, onderzoekers en jonge boeren uit de regio om te praten over het Innovatieprogramma Veenkoloniën.

Daarna naar Emmer-Compascuum

In Emmer-Compascuum zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima te gast in het Multifunctioneel Centrum De Deele. Daar praten ze met vrijwilligers en gebruikers van onder meer de gemeentewinkel en de dagopvang voor ouderen.
Ook spreken ze met vertegenwoordigers van Mondenzorg, een project voor het bevorderen van laagdrempelige toegang tot (mantel)zorg.

Bezoek eindigt in Emmen

Bij Stenden Hogeschool in Emmen krijgt het koningspaar een toelichting op de rol van het hoger beroepsonderwijs in de sociaal-economische ontwikkeling van Oost-Drenthe.
De Koning en Koningin praten met basisschoolleerlingen en pabo-studenten over activiteiten om de belangstelling voor techniek in het onderwijs te stimuleren.

Het streekbezoek aan de Veenkoloniën wordt afgesloten op het Ondernemersplein van de hogeschool. Daar licht burgemeester Cees Bijl de ontwikkelingen in het centrum van Emmen toe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.