Gemeente neemt geluidsoverlast café The Saloon opnieuw onder de loep

Westerncafé The Saloon
Westerncafé The Saloon
ASSEN - Er komt nader onderzoek naar de geluidsoverlast in westerncafé The Saloon in Assen. De gemeente gaat in de komende vier weken een controlemeting doen om te kijken of de geluiddempende maatregelen van het café hebben geholpen.
Sinds een geluidsmeting in juni 2014 hangt eigenaresse Tamara Siekmans een dwangsom van 3000 euro per geluidsovertreding boven het hoofd, met een maximum van 30.000 euro. De gemeente had het geluid laten meten nadat omwonenden hadden geklaagd over de harde muziek. B en W besloten daarop direct de dwangsom in te stellen.

Geluiddempende maatregelen genomen

Siekmans is hierom naar de rechter gestapt. Volgens haar advocaat moet de gemeente er rekening mee houden dat Siekmans sinds de meting in 2014 vele geluidsdempende maatregelen had getroffen. Zo plaatste ze een sluis bij de deur en werd het plafond en de leidingen geïsoleerd.

Meting niet representatief

Bovendien zou de gemeentelijke meting volgens haar advocaat niet representatief zijn. Op de dag van de meting was de wedstrijd Engeland-Italië op het WK voetbal gaande. Dat zorgde volgens de advocaat ook uit omringende cafés voor geluidsoverlast. Maar volgens de gemeente was de te horen muziek in de bovenwoningen en op het dak wel degelijk afkomstig uit The Saloon.

Nieuwe meting in de middaguren

De gemeente heeft nu met Siekman afgesproken een kleinere meting te doen. Dit doen ze 's middags, zodat duidelijk is dat het geluid echt uit The Saloon komt en niet uit omliggende cafés. De muziek zal dan zo hoog worden gedraaid dat de grens van het acceptabele voor omwonenden wordt bereikt.

De rechter doet over vier weken uitspraak, wanneer de resultaten van de controlemeting bekend zijn. Als B en W in de tussentijd besluiten dat de dwangsom van kracht blijft, dan zal de eigenaresse tegen dat besluit nog in hoger beroep moeten gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl