Directie Wolfsbos blij met status quo over sporthal

HOOGEVEEN - De directie van scholengemeenschap RSG Wolfsbos is blij dat de 2000 leerlingen van de school kunnen blijven sporten in de sporthal naast de school.
De school kreeg gelijk van de rechter en het college van B & W van Hoogeveen laat de situatie voorlopig zoals hij is.

De gemeente wilde dat in de grote hal op het terrein van Wolfsbos aan de Valkenlaan de kinderen van basisscholen uit de wijk zouden gaan gymmen. Dan hoeft de gemeente bij de basisscholen geen nieuwe gymlokalen te bouwen.

Scholengemeenschap Wolfsbos wil niet dat een deel van de leerlingen moet gaan sporten in de nieuw te bouwen topsporthal op het Bentinckspark.

Plan in de ijskast

Dat plan is door de gemeente in de ijskast gezet wegens geldgebrek, waardoor de basisschoolkinderen voorlopig in hun eigen oude gymlokalen op de bestaande scholen blijven sporten.

Daardoor kunnen de leerlingen van Wolfsbos in de grote sporthal op het eigen schoolterrein blijven sporten.

Voorlopig status quo

Een einddatum voor deze status quo is niet bekend. De gemeente doet momenteel onderzoek naar de staat van alle schoolaccommodaties.

Wethouder Jan Steenbergen wil daarom niet vooruitlopen op de vraag of er in de toekomst weer een situatie kan ontstaan waardoor basisschoolleerlingen in de sporthal aan de Valkenlaan moeten sporten en de Wolfsbos-leerlingen alsnog verkassen naar het Bentinckspark.

De directie van het Wolfsbos heeft al aangekondigd zich dan opnieuw te zullen verzetten.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl