Vergeten kinderen uit Emmen winnen prijzen met film

EMMEN - Een nieuwe tv-show in Nederland. Twee asielzoekersgezinnen gaan de strijd aan voor een verblijfsvergunning.

Daar gaat de film over van
in Emmen. Op de school zitten kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers.

Een dubbel gevoel
"Een van de kinderen die in de film speelt, is vorige week uitgezet. Dat geeft wel een heel dubbel gevoel," vertelt juf Judith Zwart. "Deze kinderen leven dagelijks met de angst dat zij uitgezet worden. Daarom vonden we dat daar best eens aandacht voor mocht zijn."

Vergeten kinderen
Leerlingen van groep 6,7 en 8 maakten de film voor de week van het vergeten kind. Tien inzendingen deden mee aan een wedstrijd georganiseerd door Stichting het Vergeten Kind.
Vergeten kinderen zijn kinderen in opvanglocaties, blijf van m'n lijf-huizen en azc's. Deze groep kinderen missen vaak veel dingen die voor andere kinderen normaal zijn.
In de prijzen gevallen
Afgelopen weekend was de finale in Tuschinski in Amsterdam en gingen de kinderen van De Hesselanden er met de publieksprijs en de juryprijs vandoor.
De leerlingen hebben een finaleticket gewonnen voor een grote landelijke finale, waar ook andere basisscholen hun film voor mogen inzenden.

Dit is de film van OBS de Hesselanden:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl