Coevorder raad vindt weinig van bestuursprogramma

Bespreking bestuursprogramma leverde geen discussie op (archieffoto)
Bespreking bestuursprogramma leverde geen discussie op (archieffoto)
COEVORDEN - Het college van B en W van Coevorden kan doorgaan op de ingeslagen weg van bezuinigen en meer zelfredzaamheid. De bespreking van het bestuursprogramma leverde dinsdagavond in de raad vrijwel geen discussie op.
Het spoorboekje van de coalitie van BBC, PvdA en CDA zorgde niet voor politieke discussie over de hoofdlijnen van het ingezette beleid. Wel had de PvdA vragen over het plan om Duitse lessen op basisscholen te stimuleren en wilde D66 weten hoe het verder gaat met de bibliotheken. Volgens het college is dat laatste vooral een zaak van de bibliotheekorganisatie zelf.

Pilot permanent wonen

De raad van Coevorden nam wel een motie aan waarin het college wordt opgedragen een pilot te ontwikkelen rond het permanent wonen in vakantiehuisjes. Daarbij gaat het om proeven op camping De Tip in De Kiel en op het Ermerzand, waar plannen bestaan om wonen en zorg voor ouderen te combineren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl