Drentse rijscholen scoren met hoog slagingspercentage

Drentse rijscholen hebben een relatief hoog slagingspercentage
Drentse rijscholen hebben een relatief hoog slagingspercentage
ASSEN - Mensen die autorijles hebben bij een Drentse autorijschool maken relatief een grote kans om bij het eerste examen te slagen. De Drentse autorijscholen eindigen net als vorig jaar in de top 3 van hoogste slagingspercentages, blijkt uit onderzoek van RTV Drenthe.
De top 3 van de ranglijst is in zijn geheel niet veranderd ten opzichte van 2013: Limburgse rijscholen voeren de lijst aan, op enige afstand gevolgd door Overijssel en Drenthe waar de slagingspercentages elkaar niet veel ontlopen.

Felicitaties
Zo'n 54 procent van alle eerste rijexamens in Drenthe eindigde met een ferme handdruk en de felicitaties van de examinator. Dat wijkt niet noemenswaardig af van de score van vorig jaar. Drenthe is daarmee nog steeds een landelijke topper.

Stabiliteit

Mogelijk ligt de verklaring voor het succes in de hoge mate van stabiliteit in Drenthe. Afgelopen maand royeerde de Bovag in heel Nederland nog zo'n 150 rijscholen: veel gelukszoekers die een rijschool startten, blijken voor stunttarieven al jaren een dermate erbarmelijke kwaliteit te leveren dat er zelden iemand slaagt.

Weinig gelukzoekers

In Drenthe is daarvan geen sprake: afgelopen jaar kwamen er slechts zes rijscholen bij in de hele provincie. Een jaar eerder waren dat 18. Afgezet tegen de kleine 400 rijscholen die in twee jaar in Zuid-Holland van start gingen en vaak ook net zo hard weer verdwenen, of de 70 nieuwe rijscholen in Flevoland, is Drenthe een baken van rust.


Percentage leerlingen dat in één poging slaagt voor zijn rijbewijs:
1. Limburg 60 procent
2. Overijssel 55 procent
3. Drenthe 54 procent
4. Groningen 54 procent
5. Gelderland 53 procent
6. Noord-Brabant 52 procent
7. Utrecht 51 procent
8. Zeeland 51 procent
9. Noord-Holland 49 procent
10 Friesland 48 procent
11. Flevoland 48 procent
12. Zuid-Holland 42 procent

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl