WZA wil volwaardig basisziekenhuis blijven

ASSEN - Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen wil een volwaardig basisziekenhuis blijven voor de inwoners van Assen en omgeving.
De komende jaren is er in het ziekenhuis daarom extra aandacht voor het behouden van de spoedeisende hulp, verloskundige zorg, een basis-Intensive Care en een goed toegeruste operatiekamers.
"Met deze voorzieningen kunnen patiënten uit Assen en omstreken voor 85 tot 90 procent van alle behandelingen uitstekend bij ons terecht", weet Boudewijn Ponsioen van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

In gesprek met omgeving

Om een volwaardig ziekenhuis te blijven gaat het WZA meer in gesprek met zijn omgeving. Dat staat in de nieuwe strategische koers. Medewerkers, medisch specialisten, huisartsen, cliëntenraad en ondernemingsraad hebben meegedacht en meegepraat over het beleid van de komende jaren.

Best mogelijk zorg

Het WZA wil zijn patiënten de best mogelijke en best bij hen passende zorg bieden.
"Het zegt niet alleen dat goede en veilige zorg bij ons vanzelfsprekend is, maar ook dat deze zorg bij de patiënt moet passen. De patiënt is onze partner, we luisteren naar zijn wensen en behandelen altijd in samenspraak met hem", aldus Ponsioen.

Betere samenwerking

Voor de langere termijn wil het WZA 'de verbinder' zijn in de regionale zorg. Ponsioen: "De komende jaren willen wij de samenwerking met andere zorgaanbieders in de regio versterken en intensiveren.
Daarom nemen wij samen met de huisartsen en anderen het initiatief om nieuwe samenwerkingsvormen in te richten die over de bestaande muurtjes en mogelijke drempels heen gaan. Ook daarbij is de zorgvraag van de patiënt leidend."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl