Coevorden doet proef met permanent wonen in vakantiehuisjes

Wethouder Jeroen Huizing ziet nog de nodige problemen
Wethouder Jeroen Huizing ziet nog de nodige problemen
COEVORDEN - Bewoners van vakantiewoningen in de gemeente Coevorden krijgen misschien toch de mogelijkheid om hun huisje permanent te bewonen. Zo ver is het nog niet, maar de gemeenteraad besloot gisteravond wel om een proef te doen.
Het wonen in een vakantiehuisje is in veel Drentse gemeenten een heikel onderwerp. In Coevorden speelt de problematiek vooral op het Ermerstrand. Illegale bewoning wordt daar aangepakt, maar er zijn ook eigenaren die er wel mogen wonen, totdat hun huisje wordt verkocht.

Combinatie wonen en zorg

Op het naastgelegen Ermerzand in Erm is een initiatief ontstaan om te komen tot een combinatie van wonen en zorg, genaamd Ermerloo. De gemeenteraad ziet kansen in dat project en dat leidde mede tot de aangenomen motie om tot een pilot te komen. De raad heeft het college opgeroepen om "de grenzen van de regels op te zoeken".

Wethouder Jeroen Huizing voert de motie uit, maar ziet wel de nodige problemen opdoemen. "Als we permanent wonen breder toestaan dan komt er nogal wat op ons af. Het heeft gevolgen voor wat er nog aan nieuwbouw plaats kan vinden en denk ook aan zaken als infrastructuur. Ook zijn er met de provincie nog hobbels te nemen."

D66 stemt tegen

De fractie van D66 stemde als enige tegen de proef. "We zijn er niet inhoudelijk tegen, maar de proef dreigt nu te breed te worden", vindt raadslid Janny IJpma. Ze is bang dat de gemeente wordt overspoeld met aanvragen om mee te mogen doen aan de pilot. Wethouder Huizing is daar niet bang voor. De proef gaat zich wat hem betreft toespitsen op Ermerzand en camping De Tip in De Kiel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl