Drents Museum viert verjaardag Cuby met expositie

Harry 'Cuby' Muskee
Harry 'Cuby' Muskee
ASSEN - Het Drents Museum staat van januari tot en met april 2016 in het teken van Harry 'Cuby' Muskee. De in 2011 overleden zanger zou in 2016 zijn 75e verjaardag vieren.
Tijdens de tentoonstelling Window of my eyes - 75 jaar Harry 'Cuby' Muskee zijn nooit eerder vertoonde filmopnames, geluidsfragmenten, affiches, hoesontwerpen, elpees, singeltjes en andere Muskee-objecten te zien.

Samenwerking met C + B Museum

Voor Window of my eyes werkt het Drents Museum nauw samen met het C + B Museum in Grolloo. Het Drents Museum heeft zelf twee Cuby-verzamelingen in zijn bezit: de collectie van Willy Middel, oud-basgitarist van Cuby + Blizzards, en de collectie Bleijleven, geschonken door de Stichting Vrienden van het Drents Museum.

Fototentoonstelling

Bij de expositie presenteert het museum een fototentoonstelling, waarin onder meer een solopresentatie te zien is van fotograaf Rudy Leukfeldt, die Muskee gedurende vele jaren geportretteerd heeft.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl