Hoogeveners kunnen zich weer laven aan eigen biertje

HOOGEVEEN - Bierbrouwer Jan de Vries uit Hoogeveen is op dit moment hard bezig met de bouw van een eigen fabriek in zijn woonplaats. De brouwerij krijgt de naam Jonge Beer.

Hobbybrouwer

De Vries brouwt al ruim dertig jaar lang hobbymatig zijn eigen bier en acht de tijd nu rijp om een brouwerij op te zetten. Daarvoor tovert hij een leegstaande hal aan de Fabrieksweg in Hoogeveen om.

Hoogeveen en bier
Tot in de negentiende eeuw waren er meerdere bierbrouwerijen in Hoogeveen. De laatste sloot in 1850 de deuren. Volgens Jan de Vries zagen de brouwers in die tijd dat met andere producten veel meer geld was te verdienen.

Proosten in het voorjaar
De hal aan de Fabrieksweg in Hoogeveen is nog helemaal leeg, maar binnenkort worden de ketels geplaatst. Daarna worden allerlei tests uitgevoerd om tot het gewenste bierresultaat te komen. Jan de Vries richt zich in eerste instantie op bier in flessen, mogelijk dat hij later ook overgaat op vaten. Zijn bieren zijn straks in ieder geval in Hoogeveen en omgeving te krijgen. De Vries hoopt in het voorjaar het glas met eigen brouwsel te kunnen heffen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl