Tuincentrum Rudolphus sleept gemeente Assen voor rechter

ASSEN - Tuincentrum Rudolphus aan de Graswijk in Assen-Zuid sleept de gemeente Assen voor de rechter. Rudolphus wil dat de gemeente zich houdt aan de afspraak om het tuincentrum te verplaatsen.
B en W van Assen vinden verplaatsing van het tuincentrum niet meer nodig, omdat het bedrijventerrein Assen-Zuid voorlopig niet wordt ontwikkeld. Rudolphus zou door het industrieterrein in de knel komen, waarna afspraken zijn gemaakt om het bedrijf naar Amelte te verkassen. Daarvoor heeft Rudophus vergaande plannen gemaakt. Eigenaar Martinus Rudolphus vindt het niet te verkroppen dat dit ineens van de baan is.

Onvindbaar en onbereikbaar
Hij bestrijdt dat verhuizing van het tuincentrum niet meer nodig is. De weg Graswijk wordt dit jaar bij Assen-Zuid wel voor een deel verlegd, en daardoor komt het tuincentrum volgens hem aan een doodlopende straat te liggen. De ondernemer vreest dat hij daardoor onvindbaar en onbereikbaar wordt. Met de gang naar de rechter wil Rudolphus afdwingen dat Assen zich aan de afspraken houdt.

Niet meer noodzakelijk
Onlangs heeft het tuincentrum ook gesproken met Asser raadsfracties over de nieuwbouwplannen bij Amelte. Een deel van de politiek zou toen ook al hebben aangegeven verplaatsing van het bedrijf niet meer noodzakelijk te vinden, omdat het bedrijvenpark Assen-Zuid op een laag pitje is gezet. Rudolphus heeft jaren gestreden voor verhuizing van zijn bedrijf en wil dit niet zomaar afblazen.

Het kort geding is 19 februari voor de rechtbank in Assen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl