Inwoners gemeente Noordenveld fanatiek op boevenjacht

RODEN - Inwoners van de gemeente Noordenveld mochten woensdagavond het vak van politieagent uitvoeren. Dat deden ze tijdens het spel 'Boeven in de Wijk'.
Dat spel moet de inwoners leren verdachte personen en situaties te herkennen.

Voor het eerst in het Noorden
Het spel 'Boeven in de Wijk' is niet nieuw voor Nederland, maar Noordenveld is de eerste noordelijke gemeente waar het gespeeld is. Uit de gemeente deden er veertig inwoners aan mee.

Misstanden

De deelnemers werden een woonwijk van Roden ingestuurd om allerlei misstanden op te sporen en vervolgens de hulpdiensten in te schakelen. Zo was er onder meer een inbraak, reed een persoon onder invloed rond op een bromfiets en werden er fietsen gestolen. Bijzonder hierbij was dat de rol van het geboefte werd gespeeld door politieagenten.

Groot gebied
Via Twitter werden de deelnemers op de hoogte gehouden van 'calamiteiten', waar ze dan op af konden gaan. Na afloop was een veel gehoorde klacht dat het te bestrijken gebied wel erg groot was om lopend op tijd aanwezig te kunnen zijn.

De politie toonde zich na afloop tevreden en hoopt dat de inwoners van Roden in de toekomst alerter reageren op verdachte zaken.

Een kleine greep uit de Tweets

De locatie waar Boef in de wijk gaat plaats vinden is

">

Melding vanuit de meldkamer: er is een verdachte situatie gezien in de omgeving van Karspel

">

Melding vanuit de meldkamer, een andere verdachte situatie omgeving Gravenmaat.

">

Boef gevonden Kruispunt dingspil/ de vennen

">
">
">

Een foto die is geplaatst door Politie Noord-Nederland (@politienoordnederland) op 4 Feb 2015 om 4:39 PST

Een foto die is geplaatst door Politie Noord-Nederland (@politienoordnederland) op 4 Feb 2015 om 12:00 PST

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl