Drents Kamerlid Mulder: "Ik ben teleurgesteld in dit Randstad-kabinet"

ASSEN/DEN HAAG - Minister Kamp van Economische Zaken gaat met andere ministers in overleg over het voorstel om werken over de grens makkelijker te maken. "Die toezegging krijg ik als Kamerlid en daar ga ik hem aan houden."

Dat is de reactie van Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA) uit Assen op het debat van gisteravond in de Tweede Kamer.
Mulder hield een pleidooi om het werken over de grens te stimuleren.Ze vindt dat de verschillen in sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht kleiner moeten worden. Ook de erkenning van diploma's in binnen- en buitenland moet beter. De Drentse politica wijst erop dat in Duitsland veel vraag is naar vakkrachten, terwijl er in regio's als Twente, Limburg, Drenthe en Groningen veel werklozen zijn.
Andere ministers
In zijn antwoord verwees minister Kamp naar zijn collega's van Onderwijs en Sociale Zaken. Hij gaat zelf niet over maatregelen in het onderwijs en het versoepelen van controles op mensen die in het buitenland aan de slag gaan. Wel zei Kamp dat hij samen met de andere ministers naar deze zaken zal kijken.

"Randstad-kabinet"

Agnes Mulder reageert teleurgesteld. "Maar ik blijf hem achter de broek aan zitten", zegt het Drentse Kamerlid. "Het is jammer dat minister Kamp er niet direct mee aan de slag gaat, het is kennelijk een Randstad-kabinet". Volgens Agnes Mulder komt haar plan niet van de grond, omdat het besluit erover bij meerdere mensen op het bordje ligt.
Helemaal vruchteloos was het debat niet voor Mulder: "Ik heb een toezegging dat Kamp wel naar voorstel gaat kijken. Bij het volgende debat op 10 maart ga ik hem er weer naar vragen. Als ik geen duidelijke voortgang zie, dan breng ik mijn motie in stemming."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl