Twee van de drie verdachten van fatale burenruzie komen vrij

Man overlijdt in ziekenhuis
Man overlijdt in ziekenhuis
ASSEN - Twee verdachten in de zaak van de fatale burenruzie in de Asser wijk Marsdijk komen op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie heeft besloten de 48-jarige man en zijn 43-jarige vrouw niet voor te geleiden aan de rechter-commissaris.

Het voorarrest van de twee wordt daarom niet verlengd. Hun 22-jarige zoon zit nog wel vast.

Burenruzie

Maandagavond overleed een 52-jarige Assenaar na een burenruzie bij zijn huis aan de Egelslag. De man werd onwel en overleed in een ziekenhuis. De drie buren zijn direct na de ruzie aangehouden.

Het slachtoffer zou enkele dagen ervoor gedotterd zijn. Sectie op het lichaam moet uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is geweest, maar daar is het wachten nog op.

Extra onderzoek
De 22-jarige zoon blijft als enige vastzitten. Het Openbaar Ministerie heeft nog eens maximaal 24 uur de tijd genomen voor extra onderzoek. In die tijd beslist het OM of de 22-jarige Assenaar wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Als dat gebeurt, dan beslist de rechter-commissaris of het voorarrest van de man wordt verlengd.
De 48-jarige Assenaar en zijn vrouw blijven ondanks hun vrijlating wel verdachten in deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl