Hoger beroep ZVVH afgewezen: spelers blijven geschorst

Het zaalvoetbalteam van ZVVH
Het zaalvoetbalteam van ZVVH
VOETBAL - De schorsing voor de spelers van het eerste zaalvoetbalteam van ZVVH uit Hoogeveen blijft gehandhaafd. Dat bepaalde de tuchtcommissie van de KNVB, nadat ZVVH in hoger beroep ging. Dit naar aanleiding van een knokpartij tijdens het hoofdklasseduel van het team uit Hoogeveen tegen Futsal Heerenveen 2 eind vorig jaar. Alle spelers die in dat duel op het wedstrijdformulier stonden zijn de rest van dit seizoen geschorst, voor zowel zaal- als veldwedstrijden. Bovendien zijn zowel ZVVH 1 als Futsal Heerenveen 2 uit de competitie genomen.

Gespuugd en getrapt

Op 10 december liep het duel tussen ZVVH en Heerenveen, bij de stand 10-2 volledig aan de hand in de tweede helft. Volgens een bron werd er door de Friezen de hele wedstrijd gescholden en kregen de Hoogeveners de meest nare verwensingen naar het hoofd geslingerd. Nadat bij de leider de maat vol was en ook hij zich mengde in het mondelinge gevecht sloegen de stoppen door bij enkele spelers van Heerenveen. Na een opmerking met de woorden 'Zwarte Piet' werd de leider van ZVVH gespuugd en getrapt, met een massale vechtpartij tot gevolg.

SC Elim

SC Elim, de koploper van de zaterdag 4e klasse D, is zwaar gedupeerd door de straf die de KNVB de spelers oplegde. De club moet het de rest van het seizoen stellen zonder vijf spelers.

Mike Doldersum, Daymen Doldersum, Joey Gritter, Youri Benjamins en Emiel Njagul mogen dit seizoen niet meer in actie komen. Dat betekent dat Elim-trainer Jan-Otto Benjamins flink wat scorend vermogen kwijt is. De gebroeders Benjamins stonden bovenaan de topscorerslijst van Elim, beide met 11 treffers.

Ook MSC en Hoogeveen-zondag raken de rest van dit seizoen een speler kwijt. Justin Benjamins (MSC) en Raimon Slot (Hoogeveen zondag) stonden de bewuste 10 december ook op het wedstrijdformulier.
Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl