Koffie voor klanten V&D, oplossing financiële problemen nog niet gevonden

De V&D in Assen
De V&D in Assen
ASSEN - Warenhuis V&D doet er alles aan om het vertrouwen van klanten te behouden. In een nieuwsbrief nodigt het concern klanten uit om een kop koffie te komen drinken. Dan moet je wel je kassabon laten zien.
Het concern zit in zwaar weer. Zo wil V&D de eigenaren van de winkelpanden waarin het is gevestigd vier maanden geen huur betalen en moet het personeel de komende jaren ruim vijf procent loon inleveren. In de nieuwsbrief staat dat het personeel dag en nacht werkt aan een oplossing. V&D heeft in Drenthe vestigingen in Assen, Emmen en Meppel.

Gesprek met vakbonden over loon
Vanmiddag spraken vakbonden en directie met elkaar over het loonoffer van het personeel van V&D. De bedoeling van V&D was om de loonsverlaging in één keer door te voeren, maar na protest is dat in twee stappen. De bonden zijn tegen.

Het gesprek vanmiddag heeft daarom niets opgeleverd. Ze zetten hun gang naar de rechter door. "Er bleek verder geen ruimte te zijn om over de loonsverlaging te praten. Het is gewoon een nieuw dictaat", aldus FNV-onderhandelaar Niels Suijker.

Verhuurders en V&D in gesprek
Winkelpandeigenaar IEF is bereid een ultieme poging te ondernemen om V&D te redden. Het vastgoedfonds wil op korte termijn onderzoeken of samen met andere vastgoedeigenaren een bijdrage kan worden geleverd aan het oplossen van de acute financiële problemen.

Kort geding
IEF had in een kort geding ontruiming gevraagd van de filialen van V&D in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. De uitspraak is morgen, maar beide partijen zullen de rechter vragen het vonnis in die zaak aan te houden. Uit gesprekken die verhuurder en huurder de afgelopen dagen met elkaar hebben gevoerd, is volgens IEF duidelijk geworden dat de acute financiële problematiek weliswaar zeer groot is, maar dat beide partijen toch goede mogelijkheden zien op lange termijn de kosten substantieel te verlagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl