Eind april gesprek met minister over slecht bereik 112

Ongeluk na gevallen telefoon (archieffoto)
Ongeluk na gevallen telefoon (archieffoto)
ASSEN - De Tweede Kamer praat eind april met minister Kamp van Economische Zaken over de bereikbaarheid van alarmnummer 112 in gebieden met slecht mobiel bereik.
Het CDA had hier op aangedrongen. "De minister zegt steeds dat dit een zaak is tussen aanbieders van mobiele telefonie en de klant", zegt CDA-Kamerlid Agnes Mulder uit Assen. "Maar 112 is een landelijk alarmnummer, daar moet iedere Nederlander gebruik van kunnen maken. Ook als je aan de grens woont, of midden op de hei staat."

Volledige dekking

Het CDA wil een onderzoek naar de mogelijkheden en kosten van volledige mobiele dekking in Nederland. Het debat staat gepland voor eind april, omdat het ministerie van Economische Zaken begin die maand met een rapport komt waarin het probleem in kaart wordt gebracht en waar mogelijke oplossingen in staan.

Geen 112-meldpunt
RTV Drenthe had vorig jaar een online meldpunt voor mensen die vaak geen mobiel bereik hebben: Geen 112 Drenthe. Hier kwamen zo'n 360 meldingen binnen. De Geen 112-actie was een project van Omroep Gelderland, RTV Noord, RTV Drenthe en Omroep Zeeland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl