Partijen binden de strijd aan tegen laaggeletterdheid

ASSEN - Een speciale Conferentie Laaggeletterdheid als nieuwe impuls voor de strijd tegen dit probleem in onze provincie. Donderdagmiddag werd die gehouden op het provinciehuis in Assen.

Grote delegatie

Daarvoor kwam een grote delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de rijksoverheid, provincie en gemeenten en allerlei instellingen die zich bezighouden met taal, bijeen voor een brainstormsessie.
Groot probleem
Er werden plannen gesmeed over wat er moet gebeuren om laaggeletterdheid aan te pakken. In Drenthe is het nog altijd een groot probleem, waar het aantal laaggeletterden rond de 14 procent van het aantal inwoners is.
Vicieuze cirkel
Het grote probleem bij laaggeletterdheid is vooral dat het binnen families blijft bestaan; van ouder op kind als het ware doorgegeven. Bovendien blijken mensen die ermee te kampen hebben vaak uitermate vindingrijk om hun probleem te verbloemen. Vooral door een betere samenwerking door de verschillende instanties moet het probleem nu goed aangepakt worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl