Tynaarlo is gesteggel over voorzieningen in het dorp zat

Dorpsbelangen wil nieuwe kleedkamers op het sportcomplex
Dorpsbelangen wil nieuwe kleedkamers op het sportcomplex
TYNAARLO - Het dorp Tynaarlo is het aanhoudende gesteggel over de locatie van het nieuwe Multifunctionele Accommodatie (MFA) meer dan zat. Dat zal voorzitter Erik Rona dinsdag duidelijk maken in de gemeenteraad.

Rona wijst er op dat er al jaren zonder resultaat wordt gepraat over de beste plek voor een MFA, waarin onder meer openbare basisschool Het Oelebred onderdak moet krijgen. En er is haast want het schoolgebouw is meer dan slecht.
Nieuwe school
Dorpsbelangen is duidelijk: bouw een nieuwe school met gymzaal op de huidige plek en een nieuwe sportkantine en kleedkamers op het sportcomplex aan de Zuidlaarderweg, waarna het complex in bezit komt van SV Tynaarlo.

Vorig jaar september werd het dorp nog onaangenaam verrast door de wens van de collegepartijen VVD, D66, PvdA en CDA om te onderzoeken of er alsnog een MFA aan de Loopstukken gebouwd kan worden, een locatie die eerder als onhaalbaar werd afgedaan. Eind vorig jaar bleek de bouw van een MFA hier inderdaad te duur. B en W delen de mening van het dorp. Dorpsbelangen is bang dat de gemeenteraad ondanks alles vasthoudt aan de Loopstukken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl