Joop Gall "Beslissingen kunnen in een korte tijd vallen"

VOETBAL - FC Emmen kan morgenavond in het uitduel tegen Jong PSV opnieuw niet beschikken over Sander Rozema en Boy Deul. Cas Peters, die vorige week uitviel met een ogenschijnlijk zware hamstringblessure, is er wel gewoon bij en start dan ook in de basis. Voor de mannen van Joop Gall is het duel op De Herdgang in Eindhoven het eerste duel in een serie van drie in acht dagen. "Het is een pittige periode, waarin beslssingen kunnen vallen", duidt de oefenmeester het belang van de komende duels.

Programma

Die opmerking van Gall is terecht, want FC Emmen weet over drie weken wat er in het vat zit. De Drenten gaan eerst op bezoek bij Jong PSV en dan maandag bij FC Den Bosch. Vervolgens komt koploper NEC naar Emmen, gevolgd door een thuisduel tegen Sparta en een bezoek aan De Dijk in Volendam. "Na deze korte periode kan de vlag er op twee manier bijhangen. Of we zijn in hossana-stemming of de spanning is terug."

Rozema en Deul

Vanwege het drukke programma is er deze periode ook extra veel overleg tussen de technische- en medische staf. "We moeten verantwoorde en slimme afwegingen maken met bepaalde spelers, zoals bijvoorbeeld Boy Deul en Sander Rozema. Stel je voor dat we ze te vroeg laten terugkomen en ze vervolgens weer twee weken moeten missen, dan zijn we ze zo drie tot vier duels kwijlt." Beide spelers missen het duel tegen Jong PSV en ook het duel van maandag tegen FC Den Bosch komt te vroeg voor de twee, al houdt Gall nog hoop op Boy Deul. "Hij trainde dinsdag en woensdag ook gewoon mee, maar stapte tijdens de donderdagtraining uit."

Cas Peters

De blessure van Cas Peters blijkt mee te vallen. De topscorer van de Jupiler League, die vorige week tegen VVV met een hamstringblessure van het veld ging, start gewoon in de basis. "Eigenlijk ziet het er veel beter uit dan vlak voor het duel tegen VVV", zegt Gall. "Dat zag je vandaag ook wel op de training. Hij is veel vrijer in zijn acties."

Jong PSV

De tegenstander van FC Emmen, Jong PSV, typeert Gall als een 'frisse ploeg met veel jonge honden'. " Ze spelen onbevangen en in hun laatste duel tegen FC Eindhoven deden ze het erg goed. Pas in de slotfase maakte de nummer 2 in de Jupiler League de winnende. We weten dus dat we vol aan de bak moeten." Jong PSV is terug te vinden op de 12e plaats en heeft 24 punten uit 21 duels. FC Emmen staat 5e en heeft 40 punten uit 21 wedstrijden. In de strijd om de 3e periodetitel zijn de Drenten met 8 uit 4 medekoploper. NEC staat er met 9 punten nog wel boven, maar de club uit Nijmegen heeft al een periode op zak en kan dus niet in aanmerking komen voor nog een periodetitel.
Jong PSV - FC Emmen begint morgen om 20.00 uur. U kunt dit duel van minuut tot minuut volgen via onze liveblog op www.rtvdrenthe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl