Verbijstering in Eelde over toestaan supers in Ter Borch

Supermarkt
Supermarkt
EELDERWOLDE - Het besluit van B en W om in de wijk Ter Borch bij Eelderwolde twee supermarkten toe te staan, los van de ontwikkelingen in Eelde, leidt tot verbijstering bij de Eelder middenstand.

Er lag volgens de ondernemers een keiharde afspraak met de gemeente Tynaarlo dat eerst het Centrumplan Eelde ontwikkeld zou worden en dat pas daarna een Jumbo en een Aldi in Ter Borch zouden komen. Maar wethouder Miriam Engels zegt dat er geen sprake is van een dergelijke harde afspraak.

Gronignen-Zuid

Over het Centrumplan wordt al jaren gepraat zonder echte resultaten tot nu toe. De haast komt volgens Engels omdat de gemeente Groningen vóór 1 maart duidelijkheid wil. Want ook voor Groningen-Zuid wil een supermarkt. Volgens haar is het dan beter voor de gemeente dat er supermarkten op Tynaarloër grondgebied komen.

Spoedberaad

Bestuurslid Frans Übels van EP-Zakelijk, de ondernemersvereniging in Eelde-Paterswolde zegt niets te weten van het B en W-besluit. Hij wil spoedberaad met het bestuur van de ondernemersvereniging. De gemeenteraad praat in maart over het plan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl