Hoogeveen kijkt serieus naar komst kunstijsbaan

De ijsbaan in De Bonte Wever gaat volgend jaar dicht
De ijsbaan in De Bonte Wever gaat volgend jaar dicht
HOOGEVEEN - Hoogeveen kijkt serieus naar de komst van een kunstijsbaan. Dat bleek donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De ijsbaan in de Bonte Wever in Assen gaat in
dicht. Er zijn verschillende initiatieven voor een nieuwe baan in de provincie. De Stichting IJsbaan Hoogeveen maakt zich hard voor de komst van een ijshal naar de Griendsveenweg in Hoogeveen.

Serieus kijken

Het CDA stelde in de raadsvergadering vragen over het initiatief van die stichting. De partij vindt dat het college van B en W serieus moet kijken of het de stichting kan ondersteunen. "We denken dan niet meteen aan het financieel mogelijk maken van de ijsbaan, maar meer het faciliteren door bijvoorbeeld grond beschikbaar te stellen", zegt CDA-raadslid Kamiel Bertels.

Voorzichtig positief

Wethouder Jan Steenbergen laat weten dat er intensief contact is met Stichting IJsbaan Hoogeveen. De gemeente ondersteunt de stichting bij het uitvoeren van een onderzoek. Op 12 februari moeten alle plannen voor een ijsbaan ingediend zijn bij de provincie. Steenbergen is voorzichtig positief. "Als de investering en de exploitatie haalbaar zijn, dan zien wij dit als kans om Hoogeveen op de kaart te zetten."

Haalbaarheidsonderzoek

Op dit moment voert de provincie Drenthe onderzoek uit naar de haalbaarheid van een ijsbaan in de provincie. Het college wacht de uitkomsten hiervan af, voor het vervolgacties onderneemt.

Er zijn meerdere plannen voor een nieuwe ijsbaan. Zo wil oud-ijshockeyer Gerad Muus voor 15 miljoen euro een nieuw ijscomplex bij het TT-circuit bouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl