Raad Borger-Odoorn kiest voor aansluiting Slenerweg op N34

EXLOO - Een meerderheid in de raad van Borger-Odoorn ziet het liefst een nieuwe aansluiting op de N34 bij de Slenerweg, tussen Klijndijk en 't Haantje. Dat bleek donderdagavond tijdens een speciale raadsvergadering.

Op verzoek van de provincie sprak de raad over de twee varianten die voorliggen.

Welke variant heeft de voorkeur?

Gedeputeerde Henk Brink heeft een voorkeur voor de aansluiting bij Klijndijk. Onder druk van Provinciale Staten is ook onderzocht of de bestaande aansluiting Emmen-Noord omgebouwd kan worden. Verkeerstechnisch ontlopen de varianten elkaar nauwelijks. Wel is 'Emmen-Noord' een half miljoen goedkoper.
'Beter voor Klijndijjk'
Gemeentebelangen, de grootste partij in Borger-Odoorn, sprak zich, net als de VVD en CDA, uit voor de variant Klijndijk. Volgens fractievoorzitter Niek Wind is dat beter voor Klijndijk. Kiezen voor Emmen-Noord leidt volgens Wind tot meer verkeer in Klijndijk,

Historische vergissing

PvdA'er Kees Vos komt op basis van dezelfde rapporten tot de tegenovergestelde conclusie. Zijn partij is voor Emmen-Noord. Dat de meerderheid nu een andere keuze maakt is volgens Vos "een historische vergissing".

Teleurgesteld

Relly Blokzijl van het actiecomité Klijndijk verliet zwaar teleurgesteld het gemeentehuis. "De politiek is helemaal voorbij gegaan aan het ontbreken van draagvlak in ons dorp. Dit is zeer teleustellend."

Knoop doorhakken

Provinciale Staten hakken binnenkort de knoop door. Het is onduidelijk of dat nog voor de verkiezingen lukt, want ook de gemeenteraad van Emmen wil zich nog over deze slepende kwestie buigen.
In 2013 maakte de provincie een animatie van de aansluiting bij Klijndijk:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl