Bestuur openbaar onderwijs geeft leerlingen in Assen een oppepper

ASSEN - De nieuwe selectiemethode van middelbare scholen zorgt voor stress bij leerlingen van groep 8.
Het Plateau Openbaar Onderwijs Assen heeft daarom een brief naar leerlingen geschreven. Directeur Paul Moltmaker schrijft onder meer: "De resultaten van de Cito-toets zeggen jou en ons wel iets, maar zeker niet alles."

Schooladvies leidend

Sinds dit jaar is het schooladvies leidend in de toelating op de middelbare scholen en dus niet meer de Cito-scores van de kinderen. Hiermee zou de stress voor leerlingen minder worden, aldus de landelijke politiek.

Extra stress

Maar de middelbare scholen kijken nu naar de tussentijdse toetsen, aldus het Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Volgens de onderwijsorganisatie levert dit toch weer stress op bij leerlingen. Met de brief probeert Moltmaker die weg te nemen.

"De mensen die deze toetsen maken en het resultaat erbij geven kennen jullie helemaal niet. Niet op de manier waarop de meesters en juffen jullie kennen en zeker niet zoals ze je thuis kennen."

Reactie van middelbare scholen

Plateau Openbaar Onderwijs Assen wil dat middelbare scholen kijken naar het hele beeld van schoolcarrière en niet alleen naar de cito-resultaten. Een woordvoerder van scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen herkent het commentaar niet. Volgens hem houden middelbare scholen wel degelijk rekening met het advies van de meesters en juffen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl