Gall ziekt uit op achterbank van assistent Mulder

VOETBAL - Vanochtend om 06.00 uur had hij er nog een hard hoofd in, maar een paar uur later besloot Joop Gall toch af te reizen naar Eindhoven voor het duel Jong PSV - FC Emmen. Donderdag, kort na de training, verliet de oefenmeester ziek de JENS-vesting. "Met een paar paracetamolletjes heeft mijn privé-chauffeur en lieftallige assistent André Mulder me naar Eindhoven gereden. Ik heb anderhalf uur geslapen op de achterbank."

Niet met de bus mee

Gall reed bewust niet mee met de spelersbus. "Nee, ik wil geen enkel risico lopen om spelers aan te steken. Daarom ben ik ook in de kleedkamer op gepaste afstand gebleven van de spelers."

Laatste kracht

Toch moest de Groninger in de rust even vol aan de bak. Zijn ploeg speelde een dramatische eerste helft en Gall zette de spelers in de voor het blok. "Voordat ik de kleedkamer inliep kreeg ik eerst twee paracetamolletjes zodat ik kracht had om de spelers wakker te schudden. Ik heb aangegeven dat ze in de eerste vijf minuten uit een ander vaatje moesten tappen, anders zou ik ingrijpen." Maar de woorden van Gall resulteerden in het gewenste effect. "We maakten twee goede goals en vooral voor Bergkamp vind ik het mooi dat hij er weer één maakte."
"Ik ga nu weer op de achterbank liggen"
Direct na het interview vertrok Gall met Mulder richting parkeerplaats. "Ik nestel me weer op de achterbank en sluit de ogen. Morgen weer trainen, overmorgen ook en dan wacht maandag FC Den Bosch uit. Hopelijk ben ik dan weer een stuk fitter."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl