Gladheid voorbij, waarschuwing Rijkswaterstaat ingetrokken

ASSEN - In Drenthe, Groningen en Friesland kunnen mensen weer de weg op. De waarschuwing van Rijkswaterstaat om voorlopig thuis te blijven is ingetrokken.
De wegen in Drenthe veranderden vanochtend op verschillende plekken in ijsbanen. Het ijzelde, daarom gaf Rijkswaterstaat het advies om niet de weg op te gaan. Even na elf uur werd dit advies ingetrokken.

Nog wel oppassen

Janneke Dobbinga van Rijkswaterstaat: "Het advies om niet de weg op te gaan is ingetrokken, maar mensen moeten nog wel voorzichtig zijn. Het kan nog steeds lokaal glad zijn. Het strooizout is nog niet overal goed ingereden."

De problemen met ijzel waren het grootst in Noord-Nederland. Daarom gaf het KNMI voor het Noorden code Oranje en er werd door de meldkamer in Noord-Nederland zelfs een NL Alert afgegeven om mensen via de telefoon te waarschuwen voor de gladheid. In het Noorden gebeurden zo'n honderd ongelukken.

Reparatiewerkzaamheden
Op de A28 tussen Tynaarlo en Groningen Zuid moeten automobilisten vanmiddag rekening houden met vertraging. De vangrail raakte vanmiddag bij een van de aanrijdingen beschadigd en die wordt vanmiddag gerepareerd. Tijdens de werkzaamheden is er daarom maar een rijstrook beschikbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl